Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Voluntari Ilfov, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Voluntari, jud. Ilfov

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic cu care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde caracterizarea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Documentatiile cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Voluntari?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in cazurile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea completarii dosarului;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea dosarului cadastral respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie sincer in cazul in care nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Firma de cadastru Voluntari pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si realizarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, topograful de la compania cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Dupa aceea, informatiile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care se are in vedere intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Voluntari.