Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Turnu Magurele, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Turnu Magurele

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Turnu Magurele?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se doreste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in momentele unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • sa faca masuratorile proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • realizarea documentelor cadastrale respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie sincer atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste aprobare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Firma de cadastru Turnu Magurele contractata isi desfasoara operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Cand ajunge la birou, specialistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Apoi, datele sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara in care se regaseste modificarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Turnu Magurele.