Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Turnu Magurele, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Turnu Magurele

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se efectueaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea constructiilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Turnu Magurele?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se vrea accesarea unui credit ipotecar (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in cazurile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • realizarea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa explice beneficiarului situatie existenta, cat si sa incerce, atat cat este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Turnu Magurele contractata isi executa operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu realizarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, profesionistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Turnu Magurele.