Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Turda, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Turda, jud. Cluj

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si descrierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Turda?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii cand intocmiti acte notariale, atunci cand se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In principiu, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
  • realizarea masuratorilor constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • intocmirea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer atunci cand nu este capabil sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • daca vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Turda angajata de dumneavoastra isi desfasoara activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu realizarea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, datele sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Turda.