Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Targu Jiu, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice cu care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea cladirilor si inscrierile care prezinta drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Orice acte cadastrale se inscriu in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Targu Jiu?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in cazurile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

In momentul in care contractati un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • realizarea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • atunci cand vor aparea probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Targu Jiu pe care ati angajat-o isi realizeaza operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, spre exemplu intocmirea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, topograful de la compania cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, informatiile sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In momentul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Targu Jiu.