Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Slobozia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Slobozia

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Slobozia?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si ajutor, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
  • sa faca masuratorile proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea dosarului cadastral respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana cand aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care apar unele probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Slobozia angajata de dumneavoastra isi realizeaza activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la firma cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Dupa aceea, datele sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care este vorba despre intabularea oricarei constructii sau teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Slobozia.