Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Slobozia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Slobozia

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Slobozia?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii pentru actele notariale, in situatia in care se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in cazurile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru obtinerea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • intocmirea dosarului cadastral respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie sincer atunci cand nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand apar unele probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Slobozia pe care ati angajat-o isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si efectuarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la compania cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Ulterior, datele sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In situatia in care se are in vedere intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), dupa care, atunci cand se primeste aprobarea, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara in care este inscrisa schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Slobozia.