Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Slatina, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Slatina

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Slatina?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se doreste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in cazurile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • atunci cand vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Slatina angajata de dumneavoastra isi realizeaza operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu efectuarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la firma cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, detaliile sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), apoi, dupa acceptare, se va transmite retur impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori datele din dosarul cadastral.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Slatina.