Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Sighetu Marmatiei, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Sighetu Marmatiei

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic cu care se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Sighetu Marmatiei?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare in vederea intocmirii actelor notariale, atunci cand se doreste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste ipotecarea imobilului (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in momentele unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • sa faca masuratorile imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerii initiale ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in momentul in care aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, dar si sa isi dea silinta, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Sighetu Marmatiei pe care ati angajat-o isi desfasoara activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, spre exemplu intocmirea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Dupa ce termina munca de teren, profesionistul de la biroul cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, informatiile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care vorbim despre intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), apoi, daca este acceptata, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Sighetu Marmatiei.