Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Sebes, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Sebes, jud. Alba

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice cu care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde expunerea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Sebes?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste obtinerea unei ipoteci (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor exista probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Sebes angajata de dumneavoastra isi executa operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si realizarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la biroul cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, detaliile sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), apoi, daca este acceptata, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Sebes.