Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Satu Mare, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Satu Mare

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, are aceeasi functie precum cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Satu Mare?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in momentul in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor acte in vederea completarii dosarului;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea documentatiei cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu poate sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in momentul in care aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand vor aparea probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Satu Mare contractata isi realizeaza operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum realizarea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la biroul cadastru introduce in calculator datele culese din teren (exista programe speciale folosite in acest sens). Apoi, datele sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori datele din dosarul cadastral.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Satu Mare.