Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Ramnicu Valcea, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru , topografie si intabulare in Rm Valcea

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se inscriu in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Ramnicu Valcea?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, atunci cand se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati un birou de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru obtinerea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • realizarea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • daca vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Compania de cadastru Ramnicu Valcea pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum intocmirea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, specialistul de la biroul cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Ulterior, datele sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, dupa acceptare, se va transmite retur alaturi de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Ramnicu Valcea.