Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Ramnicu Valcea, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru , topografie si intabulare in Rm Valcea

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Ramnicu Valcea?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare in vederea intocmirii actelor notariale, in momentul in care se doreste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • intocmirea documentelor cadastrale respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer in cazul in care nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • daca vor exista probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, cat si sa incerce, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Ramnicu Valcea pe care ati angajat-o isi desfasoara activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum efectuarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va realiza activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la compania cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, datele sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care se are in vedere intabularea oricarei constructii sau teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se va transmite retur impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Ramnicu Valcea.