Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Ploiesti, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Ploiesti

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin intermediul carora se efectueaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Pe scurt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol ca si cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Documentatiile cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Ploiesti?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, atunci cand se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste accesarea unui credit ipotecar (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor acte in vederea completarii dosarului;
  • efectuarea tuturor masuratorilor imobilului ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care persoana autorizata nu face masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie sincer in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Ploiesti pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu efectuarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, profesionistul de la compania cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, detaliile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care este vorba despre intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Ploiesti.