Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Ploiesti, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Ploiesti

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin intermediul carora se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Ploiesti?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se are in vedere vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se vrea obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si pentru situatiile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand vor aparea probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, cat si sa incerce, atat cat este posibil, sa le remedieze conform legii.

Compania de cadastru Ploiesti pe care ati angajat-o isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum efectuarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, profesionistul de la biroul cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Apoi, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Ploiesti.