Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Petrosani, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Petrosani

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice cu care se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si descrierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Petrosani?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante in vederea intocmirii actelor notariale, in momentul in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • atunci cand vor exista probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Petrosani pe care ati angajat-o isi executa operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si intocmirea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, topograful de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, detaliile sunt prelucrate folosind softuri speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care este vorba despre intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), apoi, dupa acceptare, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara in care se regaseste modificarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Petrosani.