Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Pantelimon, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Pantelimon

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, la actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Pantelimon?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, atunci cand se doreste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se vrea ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Dacă veti angaja o companie de cadastru Pantelimon autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice, unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si indrumarea, acolo unde este cazul, pentru obtinerea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • sa faca masuratorile proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale in conformitate cu normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • daca apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme cat si sa incerce, atat cat este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Firma de cadastru Pantelimon angajata de dumneavoastra isi desfasoara activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si realizarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor, respectiv activitatea de intocmire a documentatiei aferente.

Specialistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la firma cadastru Pantelimon descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate,. Apoi, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile) apoi, dupa acceptare, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru Pantelimon. Aici pot să se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Va rugam sa ne ajutati sa ne imbunatatim serviciile (va multumim!)