Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Onesti, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Onesti

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic cu care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Onesti?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se are in vedere instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se vrea accesarea unui credit ipotecar (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in momentele unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care persoana autorizata nu face masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie sincer atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • in momentul in care vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Onesti contractata isi realizeaza activitatile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si realizarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Dupa ce termina munca de teren, profesionistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, detaliile sunt analizate folosind softuri speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, dupa acceptare, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Onesti.