Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Miercurea Ciuc, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Miercurea Ciuc

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Miercurea Ciuc?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se urmareste vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in momentele unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati un birou de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In general, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de compunere a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • realizarea dosarului cadastral respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • atunci cand vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Miercurea Ciuc pe care ati angajat-o isi executa operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, spre exemplu realizarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la compania cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate folosind softuri speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care se are in vedere intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), apoi, atunci cand se primeste aprobarea, se returneaza alaturi de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Miercurea Ciuc.