Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Medgidia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Medgidia

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin intermediul carora se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si cartografierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea cladirilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Medgidia?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si pentru situatiile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor exista probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Medgidia pe care ati angajat-o isi realizeaza operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum intocmirea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la biroul cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Medgidia.