Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Mangalia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Mangalia

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin intermediul carora se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse expunerea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, are aceeasi functie precum cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Mangalia?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si pentru situatiile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru obtinerea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer in cazul in care nu poate sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • daca vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Mangalia pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la biroul cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Apoi, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), apoi, daca este acceptata, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa schimbarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Mangalia.