Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Galati, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Galati

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin care se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in acelasi timp si in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Galati?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se vrea obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in cazurile unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Daca veti angaja o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea completarii dosarului;
  • sa faca masuratorile constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea dosarului cadastral respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Galati angajata de dumneavoastra isi realizeaza operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu efectuarea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, topograful de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, informatiile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In situatia in care este vorba despre intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se returneaza insotita de un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Galati.