Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Focsani, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Focsani

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde caracterizarea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, prezinta acelasi rol ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Focsani?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se doreste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul achitat unui birou care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru obtinerea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • efectuarea tuturor masuratorilor constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand apar unele probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Compania de cadastru Focsani angajata de dumneavoastra isi realizeaza operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Cand ajunge la birou, topograful de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, detaliile sunt analizate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), apoi, daca este acceptata, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Focsani.