Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Falticeni, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Falticeni

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Falticeni?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii pentru actele notariale, atunci cand se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se vrea obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in momentele unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentelor cadastrale respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Falticeni angajata de dumneavoastra isi realizeaza operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la firma cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, informatiile sunt analizate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care este vorba despre intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Falticeni.