Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Drobeta Turnu Severin, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Turnu Severin

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si descrierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Drobeta Turnu Severin?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se are in vedere instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in cazurile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor acte in vederea completarii dosarului;
  • realizarea masuratorilor constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • realizarea dosarului cadastral in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Drobeta Turnu Severin pe care ati angajat-o isi desfasoara operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum efectuarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va realiza activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, informatiile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), apoi, dupa acceptare, se va transmite retur alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Drobeta Turnu Severin.