Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Drobeta Turnu Severin, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Turnu Severin

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si descrierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea constructiilor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie precum cartea de identitate pentru o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Drobeta Turnu Severin?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se intentioneaza ipotecarea imobilului (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste atunci cand nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • daca vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Drobeta Turnu Severin angajata de dumneavoastra isi realizeaza operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si realizarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, datele sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care este vorba despre intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), apoi, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Drobeta Turnu Severin.