Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Curtea de Arges, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Curtea de Arges

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic cu care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, are aceeasi functie precum cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se inscriu in acelasi timp si in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Curtea de Arges?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in situatia in care se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in momentele unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea completarii dosarului;
  • efectuarea tuturor masuratorilor imobilului ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Curtea de Arges pe care ati angajat-o isi realizeaza operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si realizarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la firma cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Apoi, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), apoi, dupa acceptare, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Curtea de Arges.