Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Craiova, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Craiova

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea constructiilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Craiova?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare in vederea intocmirii actelor notariale, atunci cand se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza ipotecarea imobilului (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja o firma de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • sa faca masuratorile constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • daca apar unele probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa explice beneficiarului situatie existenta, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Craiova pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum realizarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la compania cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (exista programe speciale folosite in acest sens). Apoi, detaliile sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care este vorba despre intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), dupa care, dupa acceptare, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Craiova.