Cautati un profesionist in audit energetic, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

Certificat energetic sector 3 – Ai nevoie de un auditor pentru a-l obtine

Probabil unii proprietari romani de cladiri si spatii vor fi surprinsi sa afle ca nu isi pot inchiria sau vinde spatiul sau cladirea detinuta fara un certificat de performanta energetica. Aceste documente sunt necesare pentru a face oamenii mai atenti la eficienta energetica a cladirilor, si intr-un final, vor conduce la reducerea consumului energetic. Daca va aflati in situatia in care aveti nevoie de un certificat energetic sector 3, este cazul sa cautati un auditor energetic care va poate ajuta in acest sens. Profesionistii din acest domeniu va vor ajuta cu informatiile necesare si va vor ajuta sa intocmiti documentele de care este nevoie pentru elibererarea acestui tip de act.

Certificatele energetice se elibereaza doar de catre auditori energetici atestati de catre Ministerul Dezvoltarii. Recomandarile regasite in acest certificat sunt menite sa ajute proprietarii sa reduca consumul de energie al caldirii detinute. Aceste recomandari nu sunt obligatorii, si fiecare proprietar in parte va decide daca sa le puna in aplicare sau nu. In ceea ce priveste termenul de valabilitate, aceste acte sunt valabile pentru 10 ani. De retinut ca scopul principal al unui certificat energetic sector 3 este reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum si ajutarea proprietarilor de spatii sa reduca facturile la energie.

Studiile recente au aratat ca aproximativ 27% din totalul de consum energetic al Romaniei este atribuit caselor, iar in ultima perioada, emisiile de gaze de sera au crescut ingrijorator. La momentul actual, avem prea multe cladiri in Romania care nu respecta standardul de eficienta energetica minim. Astfel, acest certificat a devenit obligatoriu deoarece masoara eficienta energetica a unei cladiri si recomanda diverse masurii pentru imbunatatirea acesteia. Detinatorii de cladiri care vor sa vanda sau sa inchirieze trebuie sa puna la dispozitia cumparatorilor sau chiriasilor un certificat energetic sector 3 pentru cladirea in cauza. Oamenii de pretutindeni trebuie sa fie informatii asupra efectelor emisiilor de gaze, si trebuie sa fie educati pentru a contribui la un mediu inconjurator mai curat.

Un certificat de performanta energetica se elibereaza de obicei la cateva zile dupa ce s-a facut colectarea datelor necesare. Costul documentului se fixeaza de catre firma de audit energetic care elibereaza actul, si este fixat in functie de spatiul analizat. Daca sunteti nou in acest domeniu si nu aveti timp sa preparati documentatia necesara, veti fi bucuros sa aflati ca auditorul va poate ajuta in acest sens.

In concluzie, detinatorii de cladiri care doresc sa obtina un certificat energetic sector 3 sunt sfatuiti sa angajeze o firma de audit energetic care ofera servicii de calitate la preturi cat mai avantajoase. Inainte de a semna o intelegere, asigurati-va ca auditorul va ofera consultanta pentru intocmirea actelor necesare si pentru reducerea consumului energetic. Pentru a fi sigur/a ca veti avea o experienta lipsita de neplaceri, alegeti o firma din sector 3 cu recomandari din partea altor clienti.