Certificat energetic sector 1

Cautati un profesionist in audit energetic, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

Certificat energetic – Ai nevoie de un auditor pentru a-l realiza

Nu e exclus ca unii detinatori romani de constructii si spatii sa fie surprinsi sa descopere ca nu isi pot inchiria sau vinde spatiul sau constructia detinuta daca nu are un certificat energetic sector 1. Aceste hartii sunt utile spre a face oamenii mai atenti la eficienta energetica a constructiilor, si intr-un final, vor conduce la scaderea consumului energetic.

In cazul in care sunteti in imprejurarea in care aveti nevoie de un certificat energetic, trebuie sa gasiti un auditor energetic care sa va asiste cu aceasta sarcina. Profesionistii din aceasta nisa va vor sprijini cu datele de care aveti nevoie, si va vor ajuta sa obtineti hartiile legale necesare la obtinerea unui certificat energetic.

Un certificat energetic se elaboreaza numai de catre un specialist numit auditor energetic, acesta fiind atestat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Recomandarile discutate intr-un certificat energetic sunt menite sa asiste posesorii sa diminueze consumul energetic al constructiei pe care o detine. Acele recomandari nu sunt obligatoriu de implementat, si fiecare proprietar in parte are libertatea sa aleaga daca le va pune in aplicare sau nu.

Iar daca vine vorba de termenul de valabilitate, aceste acte sunt valabile pentru 10 ani. Trebuie mentionat ca scopul principal al unui certificat energetic este reducerea emisiilor de dioxid de carbon, precum si ajutarea proprietarilor de imobile sa obtina facturi mai reduse la energie.

Cele mai recente studii au aratat ca aproximativ 26% din totalul de consum de energie al tarii noastre este realizat de case, si in ultimul timp, emisiile de dioxid de carbon s-au marit in mod ingrijorator. In acest moment, avem numeroase imobile in tara noastra care nu respecta standardul minim de eficienta energetica.

Pe aceasta cale, acest certificat energetic este obligatoriu pentru ca evalueaza eficienta energetica a unui imobil, si recomanda unele masuri pentru imbunatatirea ei. Detinatorii de cladiri care vor le scoata la vanzare sau le ofere spre inchiriere trebuie sa puna la dispozitia cumparatorilor sau chiriasilor un certificat energetic pentru constructia despre care e vorba. Toti indivizii trebuie sa stie despre efectul emisiilor de gaze, si trebuie sa invete ce trebuie facut spre a contribui la un mediu inconjurator mai curat.

Un certificat energetic se obtine de regula la o zi sau doua dupa ce au fost adunate datele necesare despre imobil. Costul obtinerii documentului este stabilit de catre compania de audit energetic care realizeaza actul, si este influentat de imobilul respectiv. Daca nu aveti experienta si nu aveti timp sa realizati documentatia necesara, probabil va veti bucura sa aflati ca auditorul va poate ajuta cu asta.

Ca sa recapitulam, detinatorii de cladiri care au nevoie sa obtina un certificat energetic sunt indrumati sa se orienteze spre un auditor energetic care pune la dispozitie servicii de de inalta calitate la tarife cat mai atractive. Chiar mai mult, inainte de a confirma o intelegere, fi-ti sigur ca auditorul va ofera consultanta necesara pentru pregatirea actelor necesare, si pentru reducerea consumului de energie. Pentru a fi sigur ca veti avea o experienta placuta, selectati o societate de certificat energetic sector 1 care a primit recomandari din partea familiei sau prietenilor.