Certificat energetic sector 1

Cautati un profesionist in audit energetic, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

Certificat energetic – Cauta un auditor pentru a-l obtine

Este posibil ca unii detinatori din Romania de imobile si spatii sa fie surprinsi sa afle ca nu isi pot scoate la inchiriat sau scoate la vanzare spatiul sau cladirea detinuta in lipsa unui certificat energetic sector 1. Aceste acte sunt folositoare pentru a face oamenii mai atenti la eficienta energetica a cladirilor, si intr-un final, vor avea ca efect diminuarea consumului de energie.

Daca sunteti in imprejurarea in care aveti nevoie de un certificat energetic, trebuie sa gasiti un auditor energetic care sa va serveasca in acest sens. Expertii din aceasta industrie va vor ajuta cu informatiile de care e nevoie, si va vor ajuta sa intocmiti hartiile legale care sunt solicitate la realizarea unui certificat energetic.

Un certificat energetic se elaboreaza doar de catre un auditor energetic, care este atestat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Recomandarile prezente intr-un certificat energetic au scopul sa ajute posesorii sa diminueze consumul energetic al constructiei pe care o poseda. Aceste recomandari nu sunt obligatorii, si fiecare detinator in parte poate decide daca le va pune in aplicare sau nu.

Legat de termenul de valabilitate, aceste documente sunt valabile pentru zece ani. Trebuie mentionat ca scopul principal al unui certificat energetic este scaderea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa si asistarea detinatorilor de constructii sa obtina facturi mai reduse la energie.

Cele mai recente studii au aratat ca circa 25% din intregul consum de energie al tarii noastre este rezultatul caselor, si in ultima vreme, emisiile de dioxid de carbon au crescut in mod ingrijorator. In acest moment, avem foarte multe cladiri in tara noastra care performeaza sub standardul minim de eficienta energetica.

Pe aceasta cale, acest certificat energetic a devenit obligatoriu dpdv legal din cauza ca calculeaza eficienta energetica a unei cladiri, si sugereaza diverse actiuni pentru imbunatatirea acestui aspect. Posesorii de cladiri care vor le scoata la vanzare sau le ofere spre inchiriere sunt obligati de lege sa ofere cumparatorului sau chiriasilor un certificat energetic pentru cladirea in cauza. Toti oamenii trebuie sa stie despre efectul emisiilor de gaze cu efect de sera, si trebuie sa fie educati in scopul de a contribui la un mediu inconjurator mai sanatos.

Un certificat energetic se elibereaza de regula la cateva zile dupa ce s-a facut colectarea datelor necesare despre cladire. Costul acestui document este stabilit de catre auditorul energetic care creeaza actul, si este influentat de imobilul respectiv. Daca nu aveti experienta si nu aveti timp sa preparati hartiile necesare, va veti bucura sa fiti informat ca auditorul va poate ajuta cu asta.

In concluzie, posesorii de cladiri care doresc sa faca rost de un certificat energetic sunt consiliati sa se orienteze spre un auditor energetic care ofera servicii de excelente la preturi cat mai convenabile. In plus, inainte de a confirma o colaborare, asigurati-va ca auditorul e gata sa ofere consultanta pentru pregatirea actelor necesare, cat si pentru reducerea consumului energetic. In scopul de a va asigura ca veti avea o experienta lipsita de neplaceri, cautati o companie de certificat energetic sector 1 care a primit recomandari din partea altor clienti.