Cautati un auditor energetic in orasul Dvs pentru a intocmi un certificat energetic Piatra Neamt? Mai jos gasiti o lista cu auditori energetic atestati de MLPDA, impreuna cu datele necesare pentru a-i putea contacta:

  • nume;
  • adresa;
  • numar de telefon;
  • pagina web;
  • adresa de email;
  • pagina de Facebook.

Cautati un profesionist in audit energetic, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

Auditori energetici in Piatra Neamt

Petrariu Roxana – Auditor energetic

Adresa: Piatra Neamt
Website: https://www.certificat-energetic.net/piatra-neamt/
Telefon: 0754.794-588 ; 0721.265-372
Email: roxanapetrariu@gmail.com
Pagina de Facebook: –


Certificat energetic – Ai nevoie de un auditor pentru a-l obtine

E probabil ca unii posesori romani de constructii si spatii sa fie uimiti sa fie informati ca nu isi pot scoate la inchiriat sau vinde spatiul sau proprietatea detinuta daca nu are un certificat energetic Piatra Neamt. Aceste documente sunt necesare pentru a face lumea mai atenta la eficienta energetica a imobilelor, si in cele din urma, vor conduce la diminuarea consumului energetic.

Atunci cand va aflati in imprejurarea in care ati descoperit ca va trebuie un certificat energetic, este recomandat gasiti un auditor energetic care sa va serveasca cu aceasta sarcina. Profesionistii din aceasta industrie va vor asista cu informatiile de care aveti nevoie, si va vor ajuta sa obtineti actele necesare la obtinerea unui certificat energetic.

Un certificat energetic se elibereaza numai de catre un specialist numit auditor energetic, care este atestat de catre Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Recomandarile prezente intr-un certificat energetic sunt menite sa asiste posesorii sa reduca consumul de energie al imobilului sau cladirii pe care o poseda. Acele recomandari nu sunt obligatoriu de implementat, si fiecare posesor in parte va decide daca sa le puna in aplicare sau nu.

In ceea ce priveste termenul de valabilitate, aceste hartii sunt valabile pentru 10 ani. Trebuie mentionat ca obiectivul primar al unui certificat energetic este diminuarea emisiilor de gaze cu efect de sera, insa si asistarea proprietarilor de apartamente sa aibe facturi mai mici la energie.

Studiile recente au aratat ca circa 25% din intregul consum de energie al Romaniei este realizat de case, iar in ultima vreme, emisiile de dioxid de carbon s-au amplificat in procent alarmant. In acest moment, sunt prezente foarte multe constructii in tara noastra care nu se incadreaza in standardul minim de eficienta energetica.

Astfel, acest certificat energetic este obligatoriu dpdv legal pentru ca evalueaza eficienta energetica a unei constructii, si propune cateva cai de actiune pentru imbunatatirea ei. Proprietarii de cladiri care vor le puna in vanzare sau le scoata la inchiriat sunt obligati de lege sa prezinte cumparatorilor sau chiriasilor un certificat energetic pentru imobilul in cauza. Toti indivizii trebuie sa afle despre efectele emisiilor de gaze cu efect de sera, si trebuie sa se educe spre a contribui la un mediu inconjurator mai sanatos.

Un certificat energetic se realizeaza de obicei in 24 sau 48 de ore dupa ce s-au colectat informatiile necesare despre cladire. Pretul obtinerii documentului se stabileste de catre auditorul energetic care realizeaza actul, si este influentat de imobilul analizat. Daca nu aveti experienta si nu aveti timp sa pregatiti hartiile necesare, probabil va veti bucura sa descoperiti ca auditorul va poate asista cu acest proces.

In concluzie, detinatorii de cladiri care doresc sa primeasca un certificat energetic sunt indrumati sa se orienteze spre o firma de audit energetic care ofera servicii de excelente la costuri cat mai convenabile. Inainte de a semna o colaborare, fi-ti sigur ca auditorul e gata sa ofere sprijinul necesar pentru intocmirea documentelor necesare, precum si pentru reducerea consumului energetic. Pentru a va asigura ca veti avea o experienta placuta, alegeti o firma de certificat energetic Piatra Neamt cu recomandari din partea prietenilor sau cunostiintelor.