Certificat energetic Botosani

Cautati un auditor energetic in orasul Dvs pentru a intocmi un certificat energetic Botosani? Mai jos gasiti o lista cu auditori energetic atestati de MLPDA, impreuna cu datele necesare pentru a-i putea contacta:

Cautati un profesionist in audit energetic, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alti prestatori de servicii)

Auditori energetici in Botosani
Rusu Valentin – Auditor energetic

Adresa: Aleea Pacea nr.5, Botosani
Website: http://www.audit-constructii.ro/
Telefon: 0741 062 300
Email: consultant [at] audit-constructii.ro
Pagina de Facebook: –


Certificat energetic – Ai nevoie de un auditor pentru a-l obtine

E probabil ca unii proprietari din Romania de constructii si spatii sa fie uimiti sa descopere ca nu isi pot da in chirie sau scoate la vanzare spatiul sau constructia detinuta in lipsa unui certificat energetic Botosani. Aceste documente sunt folositoare pentru a face lumea mai atenta la eficienta energetica a cladirilor, si la un moment dat, vor conduce la scaderea consumului de energie.

In cazul in care va aflati in circumstanta in care aveti nevoie de un certificat energetic, este recomandat gasiti un auditor energetic care sa va asiste in acest sens. Expertii din acest domeniu va vor sprijini cu informatiile necesare, si va vor ajuta sa faceti rost de actele care sunt solicitate la obtinerea unui certificat energetic.

Un certificat energetic se realizeaza numai de catre un specialist numit auditor energetic, acesta fiind atestat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Recomandarile prezente intr-un certificat energetic sunt menite sa ajute detinatorii sa diminueze consumul energetic al cladirii pe care o detine. Bineinteles, aceste recomandari nu sunt obligatorii, si fiecare proprietar in parte va decide daca le va pune in aplicare sau nu.

Iar daca vine vorba de termenul de valabilitate, aceste acte sunt valabile pentru zece ani. De retinut ca obiectivul primar al unui certificat energetic este reducerea emisiilor de dioxid de carbon, impreuna cu sprijinirea proprietarilor de apartamente sa reduca facturile la energie.

Studiile recente au aratat ca circa 27% din intregul consum de energie al tarii noastre este realizat de case, si in ultima vreme, emisiile de gaze de sera s-au amplificat in mod ingrijorator. Acum, in 2022, exista foarte multe constructii in tara noastra care performeaza sub standardul minim de eficienta energetica.

Asadar, acest certificat energetic a devenit obligatoriu deoarece calculeaza eficienta energetica a unui imobil, si sugereaza cateva cai de actiune pentru imbunatatirea acesteia. Proprietarii de cladiri care planifica sa le vanda sau le scoata la inchiriat trebuie sa ofere cumparatorului sau chiriasului un certificat energetic pentru imobilul despre care e vorba. Toti oamenii trebuie sa stie despre efectul emisiilor de gaze cu efect de sera, si trebuie sa se educe pentru a contribui la un mediu inconjurator mai sanatos.

Un certificat energetic se obtine in mod normal la cateva zile dupa ce au fost adunate datele necesare despre constructie. Costul documentului se stabileste de catre compania de audit energetic care elibereaza actul, si este influentat de imobilul respectiv. Daca nu aveti experienta si nu aveti timp sa pregatiti documentatia necesara, probabil va veti bucura sa aflati ca auditorul va poate asista cu acest proces.

Asadar, detinatorii de cladiri care doresc sa faca rost de un certificat energetic sunt indrumati sa angajeze o companie de audit energetic care scoate pe piata servicii de de inalta calitate la costuri cat mai avantajoase. Inainte de a confirma o colaborare, solicitati o confirmare ca auditorul ofera sprijinul necesar pentru intocmirea hartiilor necesare, cat si pentru scaderea consumului de energie. Pentru a fi sigur ca veti avea parte o experienta agreabila, alegeti o firma de certificat energetic Botosani care a primit recomandari din partea altor clienti.