Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Cernavoda, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Completati formularul de mai jos, si obtineti gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Cernavoda

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin intermediul carora se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si cartografierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale se adauga in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Cernavoda?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in momentele unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in momentul in care aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • atunci cand vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Cernavoda pe care ati angajat-o isi realizeaza activitatile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum efectuarea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, informatiile sunt analizate folosind softuri speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza alaturi de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Cernavoda.