Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Carei, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Carei

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin care se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea constructiilor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Carei?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se are in vedere instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se vrea ipotecarea imobilului (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Daca veti angaja o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • intocmirea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie sincer in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • in momentul in care vor exista probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Carei pe care ati angajat-o isi desfasoara operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum realizarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la compania cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, informatiile sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care este vorba despre intabularea oricarei constructii sau teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Carei.