Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Caransebes, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Caransebes

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Caransebes?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, atunci cand se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea ipotecarea imobilului (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si in cazurile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea dosarului cadastral in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • daca apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Caransebes angajata de dumneavoastra isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum realizarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, profesionistul de la firma cadastru introduce in calculator datele culese din teren (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, detaliile sunt analizate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care vorbim despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Caransebes.