Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Campulung, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Campulung

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale se inscriu in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Campulung?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, atunci cand se doreste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentatiei cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer daca nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • atunci cand vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Campulung angajata de dumneavoastra isi executa operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, spre exemplu efectuarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la compania cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, detaliile sunt prelucrate folosind softuri speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In situatia in care este vorba despre intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza alaturi de un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Campulung.