Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Campina, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Servicii de cadastru, topografie si intabulare in Campina

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si cartografierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Campina?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii pentru actele notariale, atunci cand se are in vedere vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si in momentele unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • sa faca masuratorile proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie sincer atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • in momentul in care vor exista probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Campina contractata isi executa operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la biroul cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Ulterior, detaliile sunt analizate folosind softuri speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Campina.