Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Calarasi, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Calarasi?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Prelungirea Bucuresti, nr. 26, bl. M21 Calarasi
Nr. de telefon(+4) 0242.333-698
Nr. de fax(+4) 0242.321-438
Adresa de emailcl (la) ancpi.ro
Pagina web-
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Calarasi?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Prelungirea Bucuresti, nr. 26, bl. M21 Calarasi
Nr. de telefon(+4) 0242.333-698
Nr. de fax(+4) 0242.320-033
Adresa de emailbcpi.calarasi (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Calarasi?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si cartografierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie precum cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Orice acte cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Calarasi?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in situatia in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in momentele unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul care se plateste unei firme ce compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru obtinerea altor documente in vederea completarii dosarului;
  • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca persoana autorizata nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • compunerea documentelor cadastrale respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Calarasi angajata de dumneavoastra isi desfasoara operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Cand ajunge la birou, topograful de la firma cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, datele sunt analizate folosind softuri speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care se are in vedere intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, dupa acceptare, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Calarasi.