Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Calarasi, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Calarasi?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Prelungirea Bucuresti, nr. 26, bl. M21 Calarasi
Nr. de telefon(+4) 0242.333-698
Nr. de fax(+4) 0242.321-438
Adresa de emailcl (la) ancpi.ro
Pagina web-
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Calarasi?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Prelungirea Bucuresti, nr. 26, bl. M21 Calarasi
Nr. de telefon(+4) 0242.333-698
Nr. de fax(+4) 0242.320-033
Adresa de emailbcpi.calarasi (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Calarasi?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si descrierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Calarasi?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se doreste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

  • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si indrumarea, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • realizarea documentelor cadastrale respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie sincer atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Calarasi angajata de dumneavoastra isi executa activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si efectuarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la firma cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, informatiile sunt analizate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se va transmite retur insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Calarasi.