Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Buzau, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.711-036
Nr. de fax(+4) 0238.727-933
Adresa de emailbz (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibz.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.723-008
Nr. de fax(+4) 0238.711-027
Adresa de emailbcpi.buzau (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Buzau?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin intermediul carora se efectueaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Buzau?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, atunci cand se are in vedere vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si in momentele unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a documentelor de proprietate si indrumarea, de fiecare data cand e necesar, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • sa faca masuratorile constructiei ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de intocmire a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea documentelor cadastrale avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • atunci cand apar unele probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Buzau pe care ati angajat-o isi desfasoara activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, spre exemplu intocmirea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Ulterior, informatiile sunt prelucrate folosind softuri speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se va transmite retur impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Buzau.