Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Buzau, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.711-036
Nr. de fax(+4) 0238.727-933
Adresa de emailbz (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibz.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.723-008
Nr. de fax(+4) 0238.711-027
Adresa de emailbcpi.buzau (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Buzau?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se face descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si cartografierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea cladirilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale se adauga in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Buzau?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

  • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si ajutor, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • sa faca masuratorile constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Daca persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • intocmirea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer daca nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste aprobare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • atunci cand vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atat cat este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Buzau pe care ati angajat-o isi desfasoara operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum intocmirea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va realiza activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, informatiile sunt prelucrate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care vorbim despre intabularea unui teren sau a unui imobil, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Buzau.