Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Buzau, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.711-036
Nr. de fax(+4) 0238.727-933
Adresa de emailbz (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibz.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Buzau?

 
DATE DE CONTACT
AdresaBd. Nicolae Balcescu nr. 48, Buzau
Nr. de telefon(+4) 0238.723-008
Nr. de fax(+4) 0238.711-027
Adresa de emailbcpi.buzau (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Buzau?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde expunerea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie precum cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Buzau?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii cand intocmiti acte notariale, atunci cand se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si pentru situatiile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru dobandirea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • realizarea documentelor cadastrale respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta este avizata, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Firma de cadastru Buzau pe care ati angajat-o isi realizeaza operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, detaliile sunt prelucrate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza insotita de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Buzau.