Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in sectorul 6, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru sector 6

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin care se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare sector 6?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, in momentul in care se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in cazurile unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru obtinerea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Daca persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • intocmirea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • daca vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, cat si sa incerce, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru sector 6 angajata de dumneavoastra isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, spre exemplu realizarea documentatiilor, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Odata ajuns la birou, specialistul de la biroul cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In situatia in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se returneaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru sector 6.