Pagina vizitata de 699 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Bucuresti, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Bucuresti

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se efectueaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si descrierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea imobilelor si inscrierile care prezinta drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Bucuresti?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in cazurile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru obtinerea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
  • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
  • compunerea documentelor cadastrale avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana cand aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • atunci cand vor aparea probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atat cat este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Bucuresti pe care ati angajat-o isi desfasoara activitatile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, precum intocmirea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In situatia in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), apoi, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Bucuresti.