Pagina vizitata de 969 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Brasov, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Brasov?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Zizinului nr. 46, Corp A, Brasov
Nr. de telefon(+4) 0268.471-808
Nr. de fax(+4) 0268.411-068
Adresa de emailbv (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibv.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Brasov?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Zizinului nr. 46, Corp A, Brasov
Nr. de telefon(+4) 0268.470-732
Nr. de fax(+4) 0268.473-101
Adresa de emailbcpi.brasov (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Brasov?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse expunerea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, are aceeasi functie ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Orice acte cadastrale se inscriu in acelasi timp si in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Brasov?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii pentru actele notariale, atunci cand se are in vedere instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in momentele unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si ajutor, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
  • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • compunerea dosarului cadastral in conformitate cu normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu poate sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, cat si sa incerce, atat cat este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Brasov angajata de dumneavoastra isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, spre exemplu intocmirea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, profesionistul de la firma cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, detaliile sunt analizate folosind softuri speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care se are in vedere intabularea oricarei constructii sau teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Brasov.