Pagina vizitata de 968 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Brasov, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Brasov?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Zizinului nr. 46, Corp A, Brasov
Nr. de telefon(+4) 0268.471-808
Nr. de fax(+4) 0268.411-068
Adresa de emailbv (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibv.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Brasov?

 
DATE DE CONTACT
AdresaStr. Zizinului nr. 46, Corp A, Brasov
Nr. de telefon(+4) 0268.470-732
Nr. de fax(+4) 0268.473-101
Adresa de emailbcpi.brasov (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Brasov?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice cu care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si cartografierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate precum cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se inscriu in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Brasov?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt obligatorii pentru actele notariale, atunci cand se are in vedere instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si pentru situatiile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

  • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Daca respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea documentatiei cadastrale respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie capabil sa recunoasca daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • daca vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, dar si sa isi dea silinta, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Brasov angajata de dumneavoastra isi executa operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si intocmirea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Odata ajuns la birou, profesionistul de la biroul cadastru introduce in calculator datele culese din teren (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, detaliile sunt analizate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care este vorba despre intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori informatiile din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Brasov.