Pagina vizitata de 1,219 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Braila, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Braila

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se face descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse expunerea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pe care o are persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Documentatiile cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Braila?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare in vederea intocmirii actelor notariale, in momentul in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si in momentele unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile efectuate in vederea intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In principiu, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

  • analiza atenta a actelor de proprietate si ajutor, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, acesta risca suspendarea de pana la 3 luni a dreptului de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • intocmirea documentelor cadastrale respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
  • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste in cazul in care nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
  • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
  • atunci cand vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Braila pe care ati angajat-o isi executa operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu realizarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care se are in vedere intabularea oricarei constructii sau teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Braila.