Pagina vizitata de 1,104 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Braila, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cadastru Braila

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se face identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Braila?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si pentru situatiile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru obtinerea altor documente in vederea realizarii lucrarii;
  • realizarea masuratorilor constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
  • compunerea dosarului cadastral in conformitate cu normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa fie sincer in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
  • in momentul in care vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, atat cat este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Firma de cadastru Braila angajata de dumneavoastra isi desfasoara operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum realizarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la biroul cadastru introduce intr-un sistem informatic datele (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, datele sunt prelucrate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, daca este acceptata, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din dosarul cadastral.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Braila.