Pagina vizitata de 1,562 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Botosani, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

 

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Botosani?

 
DATE DE CONTACT
AdresaPiata Revolutiei nr. 9, Botosani
Nr. de telefon(+4) 0231.582-111
Nr. de fax(+4) 0231.586-363
Adresa de emailbt (la) ancpi.ro
Pagina web
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Botosani?

 
DATE DE CONTACT
AdresaPiata Revolutiei nr. 9, Botosani
Nr. de telefon(+4) 0231.582-111
Nr. de fax(+4) 0231.529-138
Adresa de emailbcpi.botosani (la) ancpi.ro

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Botosani?

Alaturati-va celor peste 3500 de clienti multumiti de colaborarea cu Expert24

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, precum si descrierea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse expunerea imobilelor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Botosani?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, in momentul in care se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele operatiuni:

  • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si ajutor, acolo unde este cazul, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
  • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
  • compunerea documentelor cadastrale avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
  • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
  • sa aiba capacitatea de a recunoaste in cazul in care nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
  • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
  • daca apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, atat cat este posibil, sa le remedieze conform legii.

Compania de cadastru Botosani angajata de dumneavoastra isi executa activitatile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si realizarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Dupa aceea, detaliile sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care vorbim despre intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o citeste si o semneaza, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se va transmite retur impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Botosani.