Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Borsa, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Borsa

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se efectueaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, dar si descrierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie precum cartea de identitate pentru o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se inscriu automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Borsa?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt obligatorii cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si pentru situatiile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In principiu, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

 • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru obtinerea altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
 • sa faca masuratorile proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • realizarea dosarului cadastral respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
 • sa fie capabil sa recunoasca daca nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
 • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana cand aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • atunci cand vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Borsa contractata isi desfasoara operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, precum realizarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Cand ajunge la birou, specialistul de la compania cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, detaliile sunt prelucrate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se va transmite retur impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa schimbarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Borsa.