Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Borsa, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Borsa

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

Asadar, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Toate documentele cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Borsa?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, atunci cand se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza obtinerea unei ipoteci (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in cazurile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele operatiuni:

 • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor documente in vederea realizarii lucrarii;
 • sa faca masuratorile proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
 • intocmirea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
 • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
 • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
 • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
 • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Borsa pe care ati angajat-o isi desfasoara operatiunile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la compania cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Apoi, informatiile sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din respectiva documentatie cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Borsa.