Pagina vizitata de 765 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Bistrita, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Bistrita Nasaud?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Nicolae Titulescu nr. 50A, Bistrita
Nr. de telefon(+4) 0263.214-267
Nr. de fax(+4) 0263.216-060
Adresa de emailbn (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibn.ro/
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Bistrita?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Nicolae Titulescu nr. 50A, Bistrita
Nr. de telefon(+4) 0263.236-946
Nr. de fax(+4) 0263.239-254
Adresa de emailbcpi.bistrita (la) ancpi.ro

 

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Bistrita?

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin care se face descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde caracterizarea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Asadar, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pentru o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale vor fi inscrise in acelasi timp si in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Bistrita?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in momentul in care se doreste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se doreste ipotecarea imobilului (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), dar si pentru situatiile unde se doreste primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In general, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

 • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si indrumarea, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
 • realizarea masuratorilor constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
 • realizarea documentatiei cadastrale avand in vedere normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
 • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in clipa in care aceasta primeste aprobare, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Bistrita contractata isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si realizarea dosarului, compunerea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, informatiile sunt analizate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In momentul in care se are in vedere intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Bistrita.