Pagina vizitata de 758 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Bistrita, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara (OCPI) Bistrita Nasaud?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Nicolae Titulescu nr. 50A, Bistrita
Nr. de telefon(+4) 0263.214-267
Nr. de fax(+4) 0263.216-060
Adresa de emailbn (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpibn.ro/
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Bistrita?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Nicolae Titulescu nr. 50A, Bistrita
Nr. de telefon(+4) 0263.236-946
Nr. de fax(+4) 0263.239-254
Adresa de emailbcpi.bistrita (la) ancpi.ro

 

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Bistrita?

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin care se realizeaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si cartografierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Bistrita?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si in momentele unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

 • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si ajutor, acolo unde este cazul, pentru obtinerea altor acte in vederea completarii dosarului;
 • efectuarea tuturor masuratorilor imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care specialistul nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
 • realizarea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa aiba capacitatea de a recunoaste in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
 • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • atunci cand vor exista probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Bistrita angajata de dumneavoastra isi desfasoara operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si realizarea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la compania cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In momentul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se returneaza impreuna cu un extras de carte funciara unde este inscrisa schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Bistrita.