Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Barlad, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Barlad

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul include toate lucrarile de tip tehnic prin intermediul carora se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. In cartea funciara se include caracterizarea constructiilor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea nu se pot face separat. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Barlad?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, atunci cand se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se doreste ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si pentru situatiile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In general, acel profesionist autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele operatiuni:

 • analiza atenta a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor acte in vederea completarii dosarului;
 • sa faca masuratorile imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care respectivul autorizat nu face masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • compunerea documentelor cadastrale in conformitate cu normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
 • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
 • sa aiba capacitatea de a recunoaste daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
 • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste aprobare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
 • atunci cand vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, insa sa si incerce, atunci cand se poate, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Barlad contractata isi realizeaza operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Cand ajunge la birou, specialistul de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (exista programe speciale folosite in acest sens). Apoi, datele sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In cazul in care se are in vedere intabularea unei constructii ori unui teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI unde va fi verificata.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se returneaza insotita de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Barlad.