Pagina vizitata de 751 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Arad, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Arad

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se efectueaza identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde descrierea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se adauga automat in Cartea Funciara.

Care sunt situatiile in care va trebui sa contactam un birou de cadastru si intabulare Arad?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt necesare cand intocmiti acte notariale, in momentul in care se urmareste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se vrea obtinerea unei ipoteci (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul platit catre de firma care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja o firma de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

 • o verificare in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor acte in vederea completarii dosarului;
 • efectuarea tuturor masuratorilor constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand respectivul autorizat nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
 • compunerea documentelor cadastrale respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa fie sincer daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
 • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in momentul in care aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
 • in momentul in care apar unele probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, cat si sa incerce, atat cat este posibil, rezolvarea acestora, daca ele pot fi rezolvate de catre autorizat.

Compania de cadastru Arad angajata de dumneavoastra isi realizeaza activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, ca si intocmirea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la biroul cadastru descarca in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, informatiile sunt analizate de catre programele specializate, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In momentul in care vorbim despre intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Aici pot sa se adauge diverse situatii si probleme imprevizibile, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Arad.