Pagina vizitata de 800 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Arad, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Arad

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se realizeaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse caracterizarea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, are aceeasi functie ca si cartea de identitate detinuta de o persoana. Pentru moment, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Documentatiile cadastrale se adauga in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Arad?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in situatia in care se doreste instrainarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in cazurile unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

In momentul in care contractati un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

 • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si indrumarea, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea completarii dosarului;
 • sa faca masuratorile constructiei ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Daca specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • realizarea documentelor cadastrale respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
 • sa fie capabil sa recunoasca in cazul in care nu este capabil sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este solicitat la nerespectarea legislatiei din domeniu, si sa refuze astfel lucrarea;
 • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana cand aceasta este avizata, iar la final sa fie predata beneficiarului;
 • atunci cand vor exista probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atat cat este posibil, sa le remedieze conform legii.

Compania de cadastru Arad pe care ati angajat-o isi realizeaza operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu realizarea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Specialistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, spre exemplu aparatura GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, profesionistul de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (poate folosi in acest sens softuri specializate). Dupa aceea, detaliile sunt prelucrate folosind softuri speciale, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In momentul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

De baza, acestea sunt operatiunile realizate de o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa fac parte din activitatea normala, cotidiana.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Arad.