Pagina vizitata de 1,631 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Alexandria, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Teleorman?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Independentei nr.4 bis, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.312-210
Nr. de fax(+4) 0247.326-561
Adresa de emailtr (la) ancpi
Pagina webhttp://www.ocpitr.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara Alexandria (BCPI)?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Ion Creangă nr. 54, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.311-710
Nr. de fax(+4) 0247.317-955
Adresa de emailbcpi.alexandria (la) ancpi.ro

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Alexandria

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se efectueaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia cu ajutorul hartilor si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde caracterizarea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Asadar, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pe care o are persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Alexandria?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in situatia in care se are in vedere vanzarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se vrea accesarea unui credit ipotecar (cand imobilul se foloseste ca si garantie pentru a accesa un imprumut), cat si in momentele unde se doreste obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul achitat unui birou care intocmeste documentatia cadastrala, si taxa legala platita la OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati un birou de cadastru autorizata de OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

De obicei, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

 • analiza atenta a documentelor de proprietate si indrumarea, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
 • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand persoana autorizata nu face masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
 • intocmirea dosarului cadastral avand in vedere normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
 • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana cand aceasta este avizata, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • in momentul in care vor aparea probleme pe traseu, suprapuneri ale limitelor, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Alexandria angajata de dumneavoastra isi desfasoara operatiunile si pe teren, acolo unde se executa determinarile si se ridica masuratorile, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, spre exemplu efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este insarcinat sa aleaga locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, specialistul de la firma cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, datele sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In cazul in care vorbim despre intabularea unui teren sau a unui imobil, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care trebuie sa o analizeze, dupa care se depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Alexandria.