Pagina vizitata de 1,507 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Alexandria, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Teleorman?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Independentei nr.4 bis, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.312-210
Nr. de fax(+4) 0247.326-561
Adresa de emailtr (la) ancpi
Pagina webhttp://www.ocpitr.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara Alexandria (BCPI)?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Ion Creangă nr. 54, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.311-710
Nr. de fax(+4) 0247.317-955
Adresa de emailbcpi.alexandria (la) ancpi.ro

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Alexandria

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Ce este cadastrul, ce este intabularea?

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se face identificarea unei locuinte sau cladiri si descrierea acesteia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, dar si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include expunerea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, precum si documentele sau faptele aflate in directa legatura cu situatia juridica a unui imobil.

In fapt, inregistrarea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate detinuta de o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Toate documentele cadastrale vor fi inscrise in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Alexandria?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt obligatorii in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se are in vedere instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se vrea ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si in cazurile unde se vrea o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile necesare intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul care se plateste unei firme ce intocmeste documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Cu ce se ocupa un birou de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic ar trebui sa execute urmatoarele lucrari:

 • analiza atenta a actelor de proprietate si ajutor, atunci cand trebuie, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
 • realizarea masuratorilor imobilului ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se va propune chiar anularea autorizatiei respectivului.
 • intocmirea dosarului cadastral respectand normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
 • sa fie sincer atunci cand nu poate sa execute lucrarea conform intelegerii initiale ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
 • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
 • daca vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa ofere proprietarului detaliile necesare despre probleme, insa sa si incerce, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Alexandria pe care ati angajat-o isi executa activitatile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde sunt realizate diferite activitati si calcule, ca si efectuarea documentatiilor, scrierea planurilor si releveelor.

Profesionistul cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va desfasura activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Odata ajuns la birou, specialistul de la firma cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Apoi, detaliile sunt prelucrate cu ajutorul unor programe speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In cazul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care trebuie sa o analizeze, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI se va astepta o perioada mai lunga pentru verificare (15-30 de zile), iar ulterior, dupa acceptare, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste modificarea ori datele din dosarul cadastral.

Cam aceasta este activitatea firmei de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Va dorim insa ca sa nu va intalniti cu aceste probleme iar lucrarea comandata sa se efectueze in termenul stabilit initial!

Etichete: cadastru Alexandria.