Pagina vizitata de 1,578 utilizatori din 21 martie 2020 pana acum

Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Alexandria, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Teleorman?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Independentei nr.4 bis, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.312-210
Nr. de fax(+4) 0247.326-561
Adresa de emailtr (la) ancpi
Pagina webhttp://www.ocpitr.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 
 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara Alexandria (BCPI)?

 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Ion Creangă nr. 54, Alexandria
Nr. de telefon(+4) 0247.311-710
Nr. de fax(+4) 0247.317-955
Adresa de emailbcpi.alexandria (la) ancpi.ro

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Alexandria

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul reprezinta totalitatea lucrarilor tehnice prin care se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si descrierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde expunerea cladirilor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol ca si cartea de identitate pe care o are persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

Cand avem nevoie sa apelam o firma de cadastru si intabulare Alexandria?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante pentru actele notariale, in momentul in care se are in vedere vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in cazul in care se intentioneaza ipotecarea imobilului (atunci cand un credit este garantat punand gaj imobilul), dar si in cazurile unde se vrea primirea unei garantii asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Costurile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au in componenta doua elemente: onorariul achitat unui birou care realizeaza documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce operatiuni vor fi realizate in cadrul procesului?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

 • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru dobandirea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
 • sa faca masuratorile constructiei ce va fi intabulata sau dezmembrata s.a.m.d. Atunci cand persoana autorizata nu efectueaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • intocmirea documentatiei cadastrale respectand normele tehnice aflate in vigoare la momentul respectiv;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa fie capabil sa recunoasca atunci cand nu poate sa execute lucrarea asa cum a fost convenit ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
 • sa depuna dosarul si sa urmareasca desfasurarea evenimentelor, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • in momentul in care apar unele probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, insa sa si incerce, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Alexandria contractata isi realizeaza activitatile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, spre exemplu efectuarea dosarului, redactarea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (denumit cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va executa activitatea, atat pe teren, cat si la birou.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul va opera aparatura specifica, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparatura cu care se face masurarea, si memorarea datelor masurate asa incat acestea sa poata fi folosite la intocmirea dosarului.

Odata ajuns la birou, specialistul de la biroul cadastru introduce in calculator datele culese din teren (poate folosi in acest sens softuri specializate). Ulterior, informatiile sunt analizate de catre programele specializate, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu aceste coordonate se va incepe redactarea planului sau hartii.

In momentul in care se are in vedere intabularea unui teren sau a unui imobil, este necesara realizarea unei documentatii cadastrale, semnata de cel autorizat. Aceasta documentatie este prezentata clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza impreuna cu un extras de carte funciara in care este inscrisa modificarea ori informatiile din dosarul cadastral.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, ce s-ar putea sa apara din cand in cand (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Alexandria.