Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Alba Iulia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Alba (OCPI)?
 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Septimius Severus nr. 59, Alba Iulia
Nr. de telefon(+4) 0258.813-170
Nr. de fax(+4) 0258.813-472
Adresa de emailab (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpialba.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Alba Iulia?
 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Septimius Severus nr. 59, Alba Iulia
Nr. de telefon(+4) 0358.103-910
Nr. de fax(+4) 0258.813-472
Adresa de emailbcpi.albaiulia (la) ancpi.ro

 

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Alba Iulia?

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Tot ceea ce trebuie sa stiti despre cadastru si intabulare

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in arhivele cadastrale, precum si descrierea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara sunt cuprinse descrierea cladirilor si inscrierile referitoare la drepturile personale si imobiliare, dar si orice raport de natura juridica, exprimat prin documente sau fapte, care este legat de acel imobil.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei cladiri, urmareste aceeasi functionalitate ca si cartea de identitate pentru o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea trebuie facute impreuna. Orice acte cadastrale se inscriu in mod direct in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Alba Iulia?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt foarte importante in vederea intocmirii actelor notariale, in situatia in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza ipotecarea imobilului (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), cat si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul platit catre de firma care compune documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Care sunt serviciile pe care le ofera o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o firma de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, in vederea executarii unei lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce fel de servicii va vor fi oferite?

In principiu, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic va realiza urmatoarele lucrari:

 • analizarea in detaliu a actelor de proprietate si sprijin, de fiecare data cand e necesar, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea realizarii lucrarii;
 • efectuarea tuturor masuratorilor imobilului ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. In cazul in care persoana autorizata nu realizeaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de compunere a documentatiilor, iar daca mai apare o suspendare in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • compunerea dosarului cadastral respectand normele tehnice conform legislatiei in vigoare;
 • sa detina un nivel de competenta profesionala ridicata si sa aiba experienta necesara pentru a realiza lucrarea in cauza;
 • sa fie capabil sa recunoasca daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerilor convenite ori daca ar trebui sa incalce legea in timpul realizarii atributiilor;
 • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana cand aceasta primeste avizele necesare, dupa care sa o predea catre proprietar;
 • daca apar unele probleme pe parcurs, depasirea unor termene, sa fie capabil atat sa explice natura respectivelor probleme, dar si sa isi dea silinta, atunci cand se poate, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Firma de cadastru Alba Iulia contractata isi desfasoara operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum realizarea dosarului, scrierea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care alege timpul si locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

In vederea realizarii masuratorilor, cadastristul foloseste echipamente de specialitate, de tipul receptoarelor GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la firma cadastru descarca intr-un sistem informatic datele (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, informatiile sunt analizate de catre programele specializate, iar in final se obtin coordonatele geodezice. Redactarea planului se realizeaza pe baza coordonatelor obtinute.

In situatia in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Documentatia se prezinta clientului, care o citeste si o semneaza, apoi se va depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), dupa care, daca este acceptata, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde se regaseste schimbarea ori datele din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Desigur, pot sa apara si situatii neprevazute, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Alba Iulia.