Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Alba Iulia, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

Cautati Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara Alba (OCPI)?
 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Septimius Severus nr. 59, Alba Iulia
Nr. de telefon(+4) 0258.813-170
Nr. de fax(+4) 0258.813-472
Adresa de emailab (la) ancpi.ro
Pagina webhttp://www.ocpialba.ro
Program de functionareLuni – Joi 08:00 – 16:30; Vineri 08:00 – 14:00

 

sau Biroul de cadastru si publicitate imobiliara (BCPI) Alba Iulia?
 

DATE DE CONTACT
AdresaStr. Septimius Severus nr. 59, Alba Iulia
Nr. de telefon(+4) 0358.103-910
Nr. de fax(+4) 0258.813-472
Adresa de emailbcpi.albaiulia (la) ancpi.ro

 

Doriti sa obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Alba Iulia?

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Aflati toate detaliile despre cadastrul si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice prin intermediul carora se efectueaza descrierea si identificarea unui imobil si inregistrarea acestuia (casa, apartament, teren) in dosarele cadastrale, precum si reprezentarea acestuia in diferite harti si planuri cadastrale. In cartea funciara se include descrierea constructiilor si inscrierile care prezinta drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

Pe scurt, inscrierea in Cartea Funciara (intabularea) unei constructii, are aceeasi functie ca si cartea de identitate pentru o persoana. In prezent, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Orice acte cadastrale se inscriu in acelasi timp si in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Alba Iulia?

Operatiunile de cadastru si intabulare sunt foarte importante cand intocmiti acte notariale, in situatia in care se urmareste vanzarea imobilului (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), in momentul in care se intentioneaza accesarea unui credit ipotecar (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si in momentele unde se vrea obtinerea unei garantii sigure asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii au doua componente: onorariul achitat unui birou care compune documentatia cadastrala, si taxa obligatorie catre OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Atunci cand anagajati o companie de cadastru care are autorizatie de la OCPI / ANCPI, pentru a realiza lucrari cadastrale de tipul unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, profesionistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

 • o verificare in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru intrarea in posesia altor acte in vederea finalizarii operatiunilor;
 • efectuarea tuturor masuratorilor proprietatii ce se va intabula sau dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu efectueaza masuratoarea proprietatii, i se poate suspenda pentru trei luni dreptul de realizare a documentatiilor, iar la un numar de 2 suspendari in acelasi an se poate propune anularea autorizatiei specialistului.
 • realizarea dosarului cadastral in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa fie competent din punctul de vedere al pregatirii profesionale, capacitatii si experientei pentru efectuarea lucrarii pe care dumneavoastră ati solicitat-o;
 • sa fie sincer daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea asa cum a fost convenit ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
 • sa depuna documentatia intocmita si sa o urmareasca in trecerea sa prin toate stadiile circuitului, pana in clipa in care aceasta primeste avizele necesare, iar la final sa fie predata beneficiarului;
 • atunci cand vor aparea probleme pe parcurs, suprapuneri ale limitelor, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, cand este posibil, sa le rezolve atat timp cat atributiile ii permit acest lucru.

Compania de cadastru Alba Iulia pe care ati angajat-o isi executa operatiunile si pe teren, moment in care se fac masuratori si determinari, si la un birou, unde se vor face activitatile tehnice, calculele specifice, precum intocmirea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (cunoscut si sub denumirile de cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va executa activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Atunci cand se realizeaza masuratorile pe teren, cadastristul utilizeaza aparatura de specialitate, gen receptorul GPS, ori statiile totale, aparate care executa si masurarea, si memorarea datelor masurate care apoi vor fi utilizate la intocmirea documentelor tehnice.

Cand ajunge la birou, topograful de la biroul cadastru introduce datele adunate in teren intr-un calculator (pentru care se utilizeaza programe de specialitate). Dupa aceea, informatiile sunt prelucrate folosind softuri speciale, rezultatul fiind generarea coordonatelor finale ale masuratorilor efectuate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In momentul in care vorbim despre intabularea oricarei constructii sau teren, etapa aceasta este precedata de o realizare de documentatie cadastrala redactata si apoi semnata de catre persoana autorizata. Dosarul realizat se pune la dispozitia beneficiarului, care o analizeaza si o semneaaz, dupa care se depune la OCPI unde urmeaza o noua verificare.

La OCPI se verifica vreme de cateva zile (15-30 de zile), iar ulterior, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza alaturi de un extras de carte funciara unde este inscrisa modificarea ori datele din documentatia cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, cu care este posibil sa va confruntati (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), dar acestea nu sunt situatii nemaintalnite.

Avem speranta ca nu va veti confrunta cu astfel de situatii si lucrarea va fi predata la termen!

Etichete: cadastru Alba Iulia.