Cautati un profesionist in cadastru si intabulare in Aiud, iar un pret cat mai bun este important pentru Dvs?

Acum puteti obtine gratuit 5 oferte de pret de la profesionisti autorizati locali prin intermediul platformei Expert24 – iar Dvs o puteti alege pe cea mai avantajoasa! Rapid, comod, gratuit – tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de cerere de oferta!

(*completarea formularului nu va obliga la nimic, ci doar constituie o cerere de oferta; daca nu sunteti multumit/a de oferte, puteti contacta oricand alte servicii)

 

Obtineti oferte de la firme cadastru si intabulare din Aiud

 • Alegeti pretul care va convine
 • Serviciu de ofertare gratuit
 • Economie de bani si timp
 • Simplu si comod
 • Experti verificati
 • Ofertare rapida
 • Garantii multiple

Aflati toate detaliile despre cadastru si intabularea

Cadastrul este reprezentat de toate lucrarile tehnice cu care se realizeaza identificarea, masurarea, descrierea si inregistrarea unui imobil (casa, apartament, teren) in documentele cadastrale, dar si cartografierea acestuia pe harti si planuri cadastrale. Cartea funciara cuprinde caracterizarea imobilelor si inscrierile care fac referire la drepturile reale imobiliare, la drepturile personale, actele, faptele sau la raporturile juridice care au legatura cu imobilele.

In fapt, consemnarea in Cartea Funciara (intabularea) unui imobil, prezinta acelasi rol precum cartea de identitate pentru o persoana. In momentul de fata, cadastrul si intabularea se fac doar impreuna. Orice acte cadastrale vor fi inscrise automat in Cartea Funciara.

In ce situatii trebuie sa apelam la o firma de cadastru si intabulare Aiud?

Serviciile de cadastru si intabulare sunt necesare pentru actele notariale, in momentul in care se urmareste instrainarea unui imobil (schimb, vanzare-cumparare, donatie, etc), daca se doreste obtinerea unei ipoteci (de obicei in situatii cand se doreste contractarea unui credit ce urmeaza a fi garantata cu imobilul), dar si pentru situatiile unde se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cheltuielile care apar in cadrul intocmirii cadastrului si intabularii sunt compuse din doua parti: onorariul care se plateste unei firme ce realizeaza documentatia cadastrala, si taxa perceputa de OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara).

Ce face mai exact o firma de cadastru?

Daca veti angaja un birou de cadastru imputernicita de OCPI / ANCPI, pentru a executa lucrari cadastrale specifice unui studiu topografic sau de intabulare ori dezmembrare, ce activitati va puteti astepta sa fie executate?

In general, specialistul care este autorizat cadastral, topografic și geodezic trebuie sa execute urmatoarele lucrari:

 • analizarea in detaliu a documentelor de proprietate si sprijin, acolo unde este cazul, pentru obtinerea altor documente in vederea finalizarii operatiunilor;
 • realizarea masuratorilor proprietatii ce urmeaza a se intabula, dezmembra s.a.m.d. Atunci cand specialistul nu realizeaza masuratoarea proprietatii, acestuia ii poate fi suspendat pe o perioada de pana la 3 luni dreptul de intocmire a documentatiilor, iar in cazul celei de a doua suspendari in acelasi an se poate anula autorizatia acestuia.
 • realizarea documentatiei cadastrale in conformitate cu normele tehnice pe baza legilor existente;
 • sa prezinte o pregatire profesionala de nivel inalt si capacitatea de a efectua lucrarea solicitata;
 • sa fie capabil sa recunoasca daca nu are posibilitatea sa realizeze lucrarea conform intelegerii initiale ori daca este pus in situatia de a nu respecta legislatia, motiv pentru care trebuie sa refuze lucrarea;
 • sa se ocupe de depunerea documentatiei si alte solicitari care apar pe parcurs, pana in momentul in care aceasta primeste avizele necesare, si dupa aprobare sa o ofere proprietarului;
 • atunci cand vor exista probleme pe traseu, depasirea unor termene, sa explice beneficiarului situatie existenta, dar si sa isi dea silinta, atunci cand se poate, sa le remedieze conform legii.

Firma de cadastru Aiud angajata de dumneavoastra isi realizeaza activitatile si pe teren, unde realizeaza masuratori, si la un birou, unde se realizeaza calcule de specialitate si activitati tehnice, ca si efectuarea documentatiilor, compunerea planurilor si releveelor.

Persoana autorizata cadastral (numit si cadastrist, geodez, topograf) este cel care hotaraste momentul si locul unde se va realiza activitatea, fie ca vorbim de munca de birou sau de teren.

Pentru efectuarea lucrarilor de masuratoare in teren, cadastristul va opera aparatura specifica, gen receptorul GPS, ori statiile totale, echipamente care realizeaza masurarea, si memorarea datelor masurate pentru folosirea lor ulterioara la intocmirea documentatiei tehnice.

Dupa ce termina munca de teren, topograful de la biroul cadastru descarca datele adunate in teren intr-un calculator (exista programe speciale folosite in acest sens). Ulterior, datele sunt analizate cu ajutorul unor programe speciale, ceea ce va genera coordonatele finale pe baza masuratorilor inregistrate. Cu ajutorul coordonatelor se va intocmi documentatia tehnica.

In momentul in care este vorba despre intabularea unei constructii ori unui teren, in prealabil se face o documentatie cadastrala, de catre cel autorizat. Documentatia se prezinta clientului, care o analizeaza si o semneaaz, apoi se va depune la OCPI pentru verificare si receptionare.

La OCPI verificarea dureaza mai multe zile (15-30 de zile), apoi, atunci cand se primeste aprobarea, se inapoiaza insotita de un extras de carte funciara in care se regaseste schimbarea ori datele din respectiva documentatie cadastrala.

In mare, aceste sunt activitatile pe care le face o firma de cadastru. Pe langa acestea ar putea sa existe si probleme care nu au fost luate in calcul, care pot sa apara uneori (obisnuita suprapunere a limitelor, solicitarea de documente suplimentare s.a.), insa ele se pot rezolva fara probleme, fiind ceva comun.

Speram insa sa nu aveti niciodata probleme neastepta si orice operatiune sa fie realizata la termen!

Etichete: cadastru Aiud.